Containervervoer per binnenschip biedt veel mogelijkheden

22 Jun 2023
CORVUS

Als het over modal shift gaat, dan gaat het vaak over de voordelen van een modal shift als je goederen over langere afstanden moet vervoeren. Maar binnenvaart blijkt een goed alternatief om congestie op de weg te vermijden, vooral op korte afstanden. In de provincie Zuid-Holland liggen voor veel bedrijven goede kansen om van de weg naar het water te gaan om zo de kortere afstanden te overbruggen.

Er zijn verschillende factoren die de komende jaren een aanzienlijke invloed zullen hebben op de doorstroming van goederen in de regio Zuid-Holland:

  • Dagelijkse files – Op werkdagen staan er dagelijks files op de wegen in Zuid-Holland. In 2022 stonden onder meer de A4 (Den Haag-Zuid – Ketheltunnel), de A15 (Hendrik-Ido-Ambacht – Sliedrecht) en de A20 (knooppunt Terbregseplein – Kleinpolderplein) in de Nederlandse file top 10. En dit is natuurlijk nog maar een topje van de ‘file-ijsberg’.
  • Grootschalig onderhoud – Daarnaast staat de provincie voor een grote opgaaf, als het gaat om onderhoudswerkzaamheden aan wegen en aan infrastructurele kunstwerken. Zo wordt er bijvoorbeeld in de periode 2025 – 2028, met mogelijk uitloop naar 2029, gewerkt aan de Van Brienenoordbrug. Ook wordt er onderhoud gepleegd aan de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug. Deze werkzaamheden gaan leiden tot veel vertraging op de weg.
  • Bevolkingsgroei en woningbouw – Een ander belangrijk aspect is de verwachte groei van de bevolking en de daaruit voortvloeiende toename van woningen. Dit betekent meer inwoners en dus meer auto’s op de weg. Kortom, het fileprobleem zal in Zuid-Holland de komende jaren alleen maar groter worden.

Verminder de hinder

Lees meer klik hier

Bron EVOFENEDEX