Duitsland en Scandinavië

De Coevorden Shuttle is tot stand gekomen door een samenwerking met RSC Rotterdam, de Euroterminal en een verlader. Door gebruik te maken van deze spoorshuttle worden goederen tussen de regio Rotterdam en Coevorden én het achterland

…op een duurzame manier vervoerd. Deze driewekelijkse verbinding haalt 12.000 FTL van de weg op jaarbasis en maakt daarmee de regio’s bereikbaarder en duurzamer. De Joint Corridor heeft de ambitie om dit aantal te groeien meer dan vijftig deelnemers de aankomende tijd.

Uniek in Nederland De Coevorden Shuttle is uniek in Nederland, omdat op een relatief korte afstand het vervoer van goederen over het spoor is te realiseren. De verbinding is uitermate geschikt voor ladinghebbende die containers op een duurzame en betrouwbare wijze goederen willen vervoeren van Noord-Europa naar Rotterdam Maasvlakte en van Rotterdam-Maasvlakte naar Noord-Europa.

De verbinding bespaart meer dan drie miljoen wegkilometers. Dit levert een CO2-reductie op van 4.700 ton. De huidige deelnemers willen het hier niet bij laten en zetten in op grotere bijdrage op het gebied van duurzaamheid, zelfs op deze relatief korte afstand. De ambitie is een vermindering van 9.500 ton CO2. Door ook de overstap te maken van weg naar spoort helpt u mee! Nog niet overtuigd? De betrouwbaarheid van de dienstverlening is meer dan 99%.

Deze film geeft een mooie weergave van de Coevorden Shuttle. Daarnaast is op de corridor overview de huidige situatie en ambitie uitgesproken.