Inschrijving geopend! Webinar: DE ROTTERDAM CORRIDOR

Kansen voor efficiënt en betrouwbaar vervoer over water voor de Rotterdamse regio! Modal Shift krijgt steeds meer concrete invulling in de huidige logistieke ketens.

In de kern gaat het erom na te denken welke goederenstroom gebruik kan maken van welke modaliteit. Sommige stromen kunnen van de weg overgezet worden op het spoor of het water en andere stromen moeten vooral via de weg blijven gaan. Door duidelijke keuzes te maken, kan optimaal gebruik worden gemaakt van de verschillende modaliteiten. De provincie Zuid-Holland, NewWays Zuid-Holland en Havenbedrijf Rotterdam presenteren in samenwerking met het Off Road programma van de topsector logistiek: de ROTTERDAM CORRIDOR. Op deze betrouwbare en flexibele duurzame binnenvaartverbinding werken de terminals op de Maasvlakte samen met de terminals in Rotterdam. Door ladingen van verschillende verladers te bundelen, creëer je voordelen zoals CO2 reductie, minder congestie, verbeterde regionale bereikbaarheid en fixed windows bij de deepsea terminals.

Op 11 maart 2021 van 16.00 uur tot 17.00 uur laten wij online zien:

  • waarom bedrijven in de Rotterdamse regio de overstap maken van de weg naar de binnenvaart. Door Paul de Vries (Agility), Michel Bot (Danser Group) en Michel de Jonge (Almatis);
  • welke rol de inlandterminal speelt voor de betrouwbare en flexibele internationale logistieke supply chain. Door Willem Beskers (Waalhaven Group), Paul Zoeter (European Gateway Services) en Ted Holleman (De Kramer Group);
  • wat de kansen zijn voor versproducten. Door Daco Sol (Groentenfruithuis);
  • de toegevoegde waarde van de ROTTERDAM CORRIDOR voor het havengebied. Door Arwen Kortweg (Havenbedrijf Rotterdam)

Zet donderdagmiddag 11 maart van 16.00 uur tot 17.00 uur alvast in uw agenda. U kunt zich aanmelden bij babiche@vandelooconsultancy.nl. Het webinar zal ook worden opgenomen.