Off-Road Joint Corridors maakt het nu nog makkelijker om duurzaam te gaan

15 Dec 2022

De duurzame transportroutes als alternatief voor bestaande routes zijn vanaf nu veel makkelijker te vinden. Het Joint Corridors Off-Road programma helpt met een nieuwe tool op de website Nederlandse ondernemers met het vinden van duurzame en betrouwbare transportoplossingen.

“Duurzaam transport gaat over meer dan alleen CO2 reductie”

Met enkele klikken is het vinden van een multimodaal alternatief voor elke ondernemer binnen handbereik. Er zijn op dit moment 40 joint corridors, aangesloten waaruit gekozen kan worden. Deze corridors hebben een capaciteit om 946.000 vrachtwagen ritten te besparen, met alle daarbij behorende voordelen. Kies een provincie van aankomst (of vertrek) en een land van Herkomst (of bestemming) is voldoende om alle beschikbare transportroutes op het scherm te laten verschijnen.  https://go-off-road.nl/portfolio/

Het maakt in één klap uw import en export voor vandaag en morgen buitengewoon duurzaam, betrouwbaar en 400% concurrerend.” – Frans van den Boomen

Samenwerking Routescanner.com

Om containertransport voor Nederlandse ondernemers over het water en het spoor zo efficiënt mogelijk te maken is informatie over de verbinding nodig die up-to-date is. Routescanner.com heeft deze kennis en deelt dit graag met ons.

Routescanner bevat de dienstregeling bij de spoorwegen en de vertrektijden van de scheepvaart van zowel binnenvaart als zeevaart. Daarmee is het het eerste platform dat inzicht geeft in de diverse routes voor containertransport van deur tot deur. Met behulp van de Routescanner krijgt de ondernemer een zeer uitgebreid inzicht in alle routeinformatie van vertrektijden tot het aantal ton CO2 die er wordt bespaard.

Meer dan alleen CO2 reductie

Wanneer een bedrijf op volle toeren draait, maar de personeelsplanning de snelheid niet aan kan door een tekort aan chauffeurs, is vaak het duurzame aspect van het transport een laatste zorg.  Gelukkig kan de oplossing voor het chauffeurstekort direct ook de winst verhogen en de duurzaamheidsdoelstellingen haalbaar maken. Kies op de site go-off-road.nl voor één van de multimodale vervoersoplossingen, zodat wegvervoer alleen wordt ingezet in het voor- en natransport.  Dit bespaart tijd op de weg, waardoor een chauffeur sneller beschikbaar is voor de volgende rit.