Duurzame transportoplossing over het water tussen Vlissingen, Rotterdam en Lelystad

14 Aug 2023
AGRIFOOD+ EXPRESS 3

Duurzame transportoplossing over het water tussen Vlissingen, Rotterdam en Lelystad

Friet en uien over het water met Joint Corridor Agrifood + Express

Tholen – Met de Joint Corridor Agrifood + Express – een duurzame oplossing over het water tussen Vlissingen, Rotterdam en Lelystad – worden krachten gebundeld, hoeven er geen lege containers rond te gaan en wordt actief gewerkt aan duurzaamheid. Logistiek dienstverleners CTU en Lineage Logistics vertellen met de klanten van het eerste uur McCain en JAWA Food in dit interview – gepubliceerd in het vakblad Primeur – over hun ervaringen met de nieuwe modaliteit.

Lineage Logistics: Potentieel voor andere partijen om aan te haken
“Als Lineage Logistics proberen we onze hele supply chain zo duurzaam en efficiënt mogelijk in te richten. Om containers van de weg te halen, kom je al snel bij binnenvaart uit. De Agrifood+ Express is hier één van de voorbeelden van. Door de ladingen uit Vlissingen, Lelystad en Rotterdam te koppelen creëer je een mooie driehoek met volumes om deze ‘waterweg’ goed in de markt te zetten,” vertelt Mark Ketelaar, Regionaal Vice President Benelux bij Lineage Logistics. “Overigens is deze lijn voor Lineage maar een onderdeel van wat wij via de barge vervoeren. Jaarlijks vervoeren wij vanuit Rotterdam en Antwerpen ongeveer 80.000 TEU naar Vlissingen. Denk aan onder meer sappen en exotisch fruit, zoals mango’s.”

Lees meer: https://www.uiennieuws.nl/article/9542168/friet-en-uien-over-het-water-met-joint-corridor-agrifood-express/?utm_medium=email

Bron: uiennieuws