Duurzaam Goederenvervoer

Wij staan voor duurzaam goederenvervoer.
Voor veel bedrijven staat duurzaamheid hoog in de prioriteitenlijst. Bedrijven over de hele wereld worden zich steeds bewuster van de footprint die ze hebben op de wereld. Consumenten kiezen meer en meer voor duurzame producten wanneer zij iets aanschaffen. Wij helpen ondernemers met de stap naar de stap naar duurzame transportoplossingen. Het maakt in één klap uw import en export voor vandaag en morgen buitengewoon betrouwbaar en 400% concurrerend.

Duurzaam Transport als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie

Een belangrijk onderdeel van een duurzaam bedrijf is het vervoer van de producten. Goederenvervoer gaat vaak nog via vrachtwagen over de weg en vrachtwagens rijden nu eenmaal op fossiele brandstof. We weten allemaal dat brandstofmotoren gepaard gaan met uitstoot schadelijke stoffen. Het verplaatsing van vervoer over de weg naar het spoor of naar het water veroorzaken duidelijk minder CO2-uitstoot per container.

Hier valt dus het snelste winst te behalen!

Met ons Joint Corridor Programma:

  • Verminderen we het aantal vrachtwagenritten
  • Reduceren we de wegkilometers
  • Reduceren de CO2 uitstoot
  • Verhogen we de bereikbaarheid van de regio’s

CO2 besparing

Door het gebruik maken van alternatieve vervoermethodes, zoals het spoor of per schip, worden files voorkomen en CO2 uitstoot gereduceerd.
Lees op deze pagina, hoe wij kunnen helpen bij het reduceren van de CO2 uitstoot.

Multimodaal Transport

Bij multimodaal transport gebruik je meerdere vervoersmiddelen voor het vervoer van jouw goederen. Zo kan je gebruik maken van alle voordelen van vervoer per boot en of trein, zonder de flexibiliteit te verliezen van het wegvervoer. Wegvervoer wordt hierbij alleen ingezet in het voor- en natransport, de grote afstanden gaan per boot en/of per trein. Lees op deze pagina hoe jouw bedrijf hiervan kan profiteren.

Sustainable Supply Chain

Een duurzame Supply Chain houdt rekening met gevolgen voor milieu- en mens bij het transport. Waar voorheen er vooral gekeken werd naar de snelheid, kosten en betrouwbaarheid is er een nieuwe variabele bij gekomen, namelijk  duurzaamheid.

Samenwerken in de Supply Chain

Door nauw samen te werken kunnen bedrijven makkelijker de stap maken naar een modal shift oplossing. Meer containers betekent lagere kosten voor het vervoersbedrijf. Bovendien verbruiken schepen of treinen minder brandstof per container. Lees op deze pagina hoe jouw bedrijf hiervan kan profiteren.

Efficiënt Transport = Goedkoop Transport

Voor bedrijven is het besparen op transportkosten altijd al een prioriteit geweest. Efficiëntie is daarin vaak de sleutel. Meerdere keren per week vertrekken er treinen en/of schepen uit onze joint corridor locaties en ze varen/rijden 24 uur per dag. Zo maken wij uw transport efficiënter.

Chauffeurstekort

Gelukkig kan de oplossing voor het chauffeurstekort direct ook uw winst verhogen en uw duurzaamheidsdoelstellingen haalbaar maken! Lees hier hoe.