Eén keuze resulteert in driemaal winst voor Kees Smit Tuinmeubelen 

16 Nov 2023

Meer duurzaamheid, meer betrouwbaarheid en verhoogde kostenefficiëntie in logistiek dankzij gebruik van de Twente Corridor

De naam van Kees Smit Tuinmeubelen maakt meteen duidelijk wat het bedrijf doet: het verkopen van tuinmeubelen. Met wel drie XXL Experience Stores, een webshop met ruim assortiment en samenwerkingen met internationale handelspartners, is het bedrijf uitgegroeid tot een sterspeler in de wereld van tuinmeubelen.

Van uitdaging naar oplossing

Daar komt een flinke dosis transport bij kijken. Alle transportstromen en -routes in goede banen leiden is een uitdagende taak, maar Kees Smit Tuinmeubelen weet ook hier steeds meer successen te behalen.

Arnold van der Meer licht toe: “Alle logistieke processen in het bedrijf vragen om veel structuur en stabiliteit en dat geldt dus ook voor transport. De behoefte aan meer stabiliteit bleef groeien. Ondertussen werken we als bedrijf aan duurzaamheid en willen we de belasting op het wegennet verlagen. Ten slotte gaan we zo kostenefficiënt mogelijk te werk.”

Uitdagingen zoals deze, vragen om verandering. Maar waar anderen wellicht twijfelen, was het voor Kees Smit Tuinmeubelen duidelijk, vertelt Arnold: “We hebben inmiddels al 5 jaar positieve ervaringen met de binnenvaart. Dat maakte de keuze om gebruik te maken van de Twente Corridor vrij eenvoudig.”

Driemaal voordeel met de Twente Corridor

Van die keuze plukt Kees Smit Tuinmeubelen de vruchten. Arnold somt de voordelen van het gebruik van de binnenvaart op: “Ons transport is stabieler en betrouwbaarder, onze CO2-uitstoot is gereduceerd en er is sprake van kostenbesparing. We stemmen de planning voor een groot deel af op de binnenvaart, maar de voordelen wegen overduidelijk op tegen de nadelen.”

Dat Kees Smit Tuinmeubelen achter hun keuze staat, is duidelijk. Arnold geeft dan ook het volgende advies mee: “Werk je met grote volumes? Kijk eens naar opties in de binnenvaart. Multimodaal transport zal alleen maar groeien en verbeteren!”