Verduurzaam uw transport in de sierteeltsector

12
Sep - 24

Het verduurzamen van transport in de sierteeltsector is een belangrijk aspect van het streven naar een duurzamere industrie. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te bereiken zoals efficiënter transport, gebruik van alternatieve brandstoffen, logistieke samenwerking, investeren in technologie, maar ook het gebruik van duurzame transportmodaliteiten zoals spoor en water.

De Provincie Zuid-Holland namens Joint Corridors Off Road Zuid-Holland, Greenport West Holland en de VGB nodigen u uit om over duurzame transportmodaliteiten en het gebruik ervan met u in gesprek te gaan. Iwan van Kerklaan neemt u mee in de modal shift ambities van Van Dijk Flora en hoe zij dit traject aanvliegen.

We weten inmiddels dat modal shift bijdraagt aan:

  • Vermindering van congestie: Gunstig is voor zowel bedrijven als bewoners.
  • Duurzaamheid en milieubescherming: Vermindert de CO2-uitstoot en luchtvervuiling.
  • Efficiëntie en betrouwbaarheid: Het spoor/water biedt een efficiënte en betrouwbaardere transportmethode, wat kan bijdragen aan kostenbesparing en een verbeterde planning en voorraadbeheer.

Kortom, het stimuleren andere modaliteiten voor uw lading bevordert duurzaamheid, efficiëntie en betrouwbaarheid in transport, wat zowel economische als maatschappelijke voordelen oplevert.

Graag gaan we met u in gesprek op 12 september 15.00 uur tot 17.00 uur over uw ambitie in het gebruik van duurzame vervoer over spoor

Als zodanig is deze ronde tafel bijeenkomst alleen op uitnodiging. Registratie is mogelijk tot 10 september mei. Klik hier voor registratie of door een reply op deze mail.

Locatie: VGB, Louis Pasteurlaan 6 2719 EE Zoetermeer

Tijd: 12 september 15.00 uur tot 17.00 uur