Fumico zet in op samenwerkingen met de binnenvaart

12 Sep 2023


Meer betrouwbaarheid en minder CO2-uitstoot met multimodaal transport

Met de keuze voor een multimodaal transport heeft Fumico een keuze voor de toekomst gemaakt. “Maar met direct effect voor onszelf én onze klanten”, zo stelt managing director Joop Hovestad. “Zo blijft onze supply chain sterk en stabiel en zijn we in staat het meest waardevolle aspect te waarborgen: betrouwbaarheid.”

Daarmee zijn ze bij Fumico opkomende problemen bij wegtransport voor. Zo is er een groeiend tekort aan chauffeurs en worden de files steeds langer, waardoor wegtransport in de afgelopen jaren steeds onvoorspelbaarder is geworden. “Dit heeft niet alleen financiële gevolgen, maar vormt ook geen solide basis waarop een bedrijf kan vertrouwen. En betrouwbaarheid is van cruciaal belang.”

Van twijfels bij klanten naar bewuste keuze
“Inmiddels hebben we ook het vertrouwen van onze klanten weten te winnen. Zij moeten namelijk overtuigd zijn dat vervoer via binnenvaart de juiste keuze is. Al snel merkten wij dat de twijfels – over bijvoorbeeld de flexibiliteit – ongegrond waren en zodoende konden wij deze twijfels snel wegnemen. Ze kiezen nu heel bewust voor vervoer via binnenschip.”

Vermindering CO₂-uitstoot
“We zijn ook verheugd over de vermindering van CO₂-uitstoot, die we kunnen bereiken met deze modaliteit. Daarmee dragen wij ook op bescheiden wijze bij aan het milieu. Zo is het multimodaal transport beter voor de gezondheid van ons eigen bedrijf, maar ook zeker van het milieu!”

Twijfels voorkomen en kansen pakken
”Zonder enige twijfel liggen er voor elk transportbedrijf in de binnenvaartsector prachtige kansen.  Mijn advies is om samenwerkingen met de binnenvaart te onderzoeken! Laat je niet tegenhouden, maar kijk juist waar je kansen liggen. Door je planning en bedrijfsvoering aan te passen aan deze vorm van transport, voorkom je de valkuilen die je mogelijk doen twijfelen. De voordelen en resultaten zijn de moeite meer dan waard!”