Grolsch en de Twente Corridor: vol rijke geschiedenis naar een duurzame toekomst

20 okt 2023

Geen twijfels, maar duurzame ambities realiseren

Een iconisch merk dat iedereen kent, waar dan ook in Nederland: dat is Grolsch. Bij een merk van dit formaat komt logischerwijs een flink transportnetwerk kijken. Denk aan binnenlandse, Europese en internationale import en export naar horeca, retail en winkels en nog veel meer. Alle transport stroomlijnen is een uitdaging van hoog niveau, maar voor Grolsch is geen ambitie te groot. Sterker nog, het duurzame doel van Grolsch is een volledig CO₂ neutrale brouwerij in 2030, in samenwerking met onder andere de Twente Corridor.

Met trots gebrouwen, met trots gebracht

Alwin Kulsdom vertelt: “Wanneer je de Grolsch brouwerij binnenloopt, voel je de trots. Trots op onze merken, ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze bieren. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons – én de wereld om ons heen – verder brengt. Maar daar houden onze ambities nog lang niet op. We willen ook voldoen aan toekomstige regelingen, wensen en eisen. We leggen de lat hoog. Grolsch is momenteel een van de meest milieuvriendelijke bierbrouwerijen ter wereld. Daar stoppen we niet, want onze groene ambities maken we ook buiten de brouwerijen waar, onder andere door gebruik van de Twente Corridor.” Dankzij de binnenvaart door de Twente Corridor ervaart Grolsch in de distributie veel voordelen, legt Alwin Kulsdom uit. “We zetten grote stappen in verduurzaming, terwijl we ondertussen kosten besparen en problemen met vervoer over de weg vermijden. Chauffeurstekorten, stijgende kosten, en onbetrouwbaarheid ontwijken we op deze manier. We verlagen ook nog eens de druk op het Nederlandse wegennetwerk, oftewel: alleen maar voordelen voor alle partijen.”

Over het water naar een duurzame toekomst

De visie van Grolsch is recht door zee. “Wij maken zonder twijfel zo veel mogelijk gebruik van de binnenvaart. Mijn advies voor anderen is om hetzelfde te doen. Maak gebruik van de binnenvaart. Het maakt niet uit of je een klein of groot bedrijf bent. Test het uit en je zal zien dat je op een simpele manier kan bijdragen aan verduurzaming op het gebied van transport. Je profiteert direct van de vele voordelen die deze modaliteit met zich meebrengt!” Volgens Alwin Kulsdom van Grolsch ziet de toekomst van multimodaal transport er dan ook rooskleurig uit. Hij legt uit: “Wij zien de toekomst als veelbelovend, vol met nieuwe kansen die wachten om benut te worden. Laten we daar allemaal gebruik van maken en samen van de resultaten genieten!