Van wegvervoerder naar multimodaal goederenvervoer

06 Jul 2023

Tieleman Logistics bestaat sinds 1922 en is gevestigd in Kloosterzande in het zuiden van Nederland. Met 75 vrachtwagens en 30.000m² loodsopslag bedienen wij onze klanten in het gehele logistieke gebeuren. Het vervoer is voornamelijk gericht op Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid als uitgangspunt

Bij ons staan duurzaamheid en betrouwbaarheid centraal. Hoewel elektrisch vervoer naar havens qua afstand nog niet haalbaar is, kunnen we wel andere manieren van transport bekijken om de CO2-uitstoot te verminderen. Het vervoer over water, per binnenvaartschip, is voor ons een eerste stap om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is gunstig voor onze klanten en hun producten om te weten dat we streven naar duurzame transportoplossingen.

Naast het bieden van duurzame aanvullingen op onze dienstverlening aan klanten, kunnen we ook meer stabiliteit bieden. Tijdens het logistieke proces kunnen er altijd vertragingen optreden. Vroeger maakte 1 chauffeur 4 ritten per dag naar Antwerpen, door de wegcongestie zijn dit er nu nog maar 2 per dag. Tijdens de coronaperiode was er weinig personeel aanwezig in de haven van Antwerpen, waardoor de toevoer verstopt raakte. De wachttijden die daardoor ontstaan, resulteren in kosten die vaak als verrassing komen voor de klant. Door vervoer over water kunnen we stabiliteit bieden, omdat we werken met een stabiele kostenstructuur.

Aanvulling op wegtransport

Tijdens een netwerkevenement van Zeeland Connect raakten we in gesprek met Arno Swagemakers van 3MCT. We bespraken dat we binnen onze bedrijfsstrategie wilden opschalen naar een groter volume. Als je je wagenpark gaat uitbreiden, moet je ook op zoek naar chauffeurs en dat is momenteel een grote uitdaging binnen de sector. Arno stelde voor om een testzending per binnenvaartschip te proberen, om te zien of dit voor ons zou werken. Na een succesvolle test zijn we partner op de Schelde Barge Corridor. Op deze manier kunnen we nu meer volume vervoeren en neemt 3MCT al het contact met de haven voor zijn rekening. Deze vorm van samenwerking zorgt ervoor dat wij ons kunnen blijven richten op onze dienstverlening naar onze klanten toe en onze dienstverlening kunnen uitbreiden van enkel wegtransport naar multimodaal transport.

Meer weten over de Schelde Barge Corridor? Zie www.scheldebargecorridor.nl