Diverse Joint Corridors Off Road presenteren zich tijdens de Lean & Green Summit

AGRIFOOD+ EXPRESS 4
13
Oct - 21

13 oktober diverse Joint Corridors Off Road presenteren zich tijdens de Lean & Green Summit

Tijdens dit jaarlijks Lean&Green Summit, waar het draait om samen opschalen voor duurzame impact, presenteren de AgriFood+ express en de Twente Corridor zich. Twee initiatieven die naadloos aansluiten op het thema van de Lean&Green Summit. De Summit vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Plenaire programma

9.30 | Inloop

10.15 | Opening en welkom

Onder leiding van onze dagvoorzitter nemen we je mee in de thema’s zoals hoe je duurzame impact kunt maken, waarom gedragsverandering soms zo moeilijk is, hoe je kunt opschalen en wat samenwerken succesvol maakt. Dit doen wij niet alleen, hiervoor nodigen wij verschillende experts uit op het podium. Door middel van o.a. panelgesprekken en interactieve sessies met de zaal komen we samen tot nieuwe inzichten. Kortom: laat je inspireren en doe mee!

11.50 | Afronding plenaire sessie

12.00 – 13.00  | Lunch

13.00 – 15.30 | Break-out sessies

Break-out sessies 13.00 – 14.00 uur

Modal Shift: Agrifood + Express | Joint Corridors Off-Road

Er is meer aandacht voor duurzaam transport en we zien een modal shift van weg naar andere modaliteiten. Voor de aanvoer en afvoer van hun goederen maken Waterman Onions uit Lelystad en McCain uit Lewedorp ook gebruik van transport over water. Wat de twee bedrijven aan elkaar verbindt? Een waterweg tussen Vlissingen, Rotterdam en Lelystad. Niet alleen de economische, maar ook de maatschappelijke doelstellingen zijn een belangrijke drijfveer voor de bedrijven. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord voor de toekomst.

Regionale transportsamenwerking naast de weg heeft geleid tot een succesvolle en meer duurzame transportroute via de binnenvaart. De betrokken partijen bij de Agrifood + Express CTU bv, Kloosterboer, McCain Foodservice Holland geven met deze Joint Corridor het goede voorbeeld en worden daarbij geholpen door Zeeland Connect, NewWays Zuid-Holland en Noord West Connect i.s.m. het landelijke programma Joint Corridor Off-Road van de Topsector Logistiek.

Moderator: Babiche van de Loo

Break-out sessies 14.30 – 15.30 uur

De Twente Corridor: Samen bouwen verladers en CTT aan een betrouwbare hoogfrequente transportverbinding over water tussen Rotterdam en Twente.

Hoe meer verladers en logistieke dienstverleners aansluiten, des te robuuster en duurzamer deze verbinding. En dat is niet alles. Door een nauwe samenwerking met de Universiteit van Twente en de Offroad Runners van Hogeschool Windesheim krijgen verladers en vervoerders ook zicht op de aanzienlijke CO2 reductie die zij realiseren door gebruik te maken van deze Joint Corridor.

Regionale transportsamenwerking naast de weg heeft geleid tot een succesvolle en meer duurzame transportroute via de binnenvaart. De initiatiefnemers van deze Twente Corridor zijn Koninklijke Grolsch, Bolk, CTT, Kees Smit en facilitators Havenbedrijf Port of Twente, Logistic Association Port of Twente, Provincie Overijssel ondersteunt door Joint Corridor Off- Road Overijssel en i.s.m. het landelijke programma Joint Corridor Off-Road van de Topsector Logistiek.

Moderator: Miranda Volker

15.45 | Wrap-up en afsluiting

16.00 | Borrel

Inschrijven:

Gebruik hiervoor onze partnercode: OFFROAD2021DUURZAMEIMPACT 

https://www.lean-green.nl/events/lean-green-summit-2021/

Partners summit

Inschrijven:

Gebruik hiervoor onze partnercode: OFFROAD2021DUURZAMEIMPACT

Kies bij het ‘inschrijven break-out sessies voor:

  • Modal Shift: Agrifood + Express (13.00 – 14.00 uur)
  • De Twente Corridor (14.30 – 15.30)

Registreren