Duurzaam Vervoer Inspiratie Event 2024

28
May - 24

Pak het verduurzamen van je vervoer strategisch en praktisch aan

Duurzaam vervoer wordt verplicht voor het Nederlandse bedrijfsleven. Van zero-emissiezones, CSRD, CO2-reductie, elektrificering of waterstof tot modal shift, bedrijven staan voor strategische keuzes om hier op de beste manier invulling aan te geven. Tijdens de tweede editie van het Duurzaam Vervoer Inspiratie Event op 28 mei leer je van toonaangevende sprekers en neem je deel aan verschillende inspiratiesessies met actuele bedrijfscasussen. DHL, bp, DAF, BigMile, Nyenrode Business University en vele andere bedrijven en organisaties geven je nieuwe inzichten in de actuele ontwikkelingen van de markt. Met de informatie van deze dag ben jij volledig in staat om invulling te geven aan het duurzame vervoer van jouw bedrijf in de toekomst. Ook kom je deze dag in contact met specialisten en vakgenoten die voor dezelfde uitdagingen staan.

Inspiratierondes

evofenedex verzorgt gedurende de dag 2 inspiratierondes. In de inspiratieronde “Alles over CO2-Uitstoot, modal shift en duurzaam alternatief vervoer” om 13.15 uur presenteren wij het programma Joint Corridors Off Road in Zuid-Holland.

Maak de mental shift naar modal shift

Een overstap van vervoer via de weg naar water of spoor is voor veel bedrijven spannend. Maar het kan voor veel bedrijven een uitkomst zijn om zo stappen te zetten op het vlak van duurzaamheid of kostenreducering en leveringszekerheid. Maar onbekend maakt onbemind. Transportmedewerkers zijn bijvoorbeeld niet bekend met de processen en protocollen die van toepassing zijn bij het inzetten van een nieuwe modaliteit. Of een bedrijf kent bijvoorbeeld geen geschikte vervoerders of andere ondernemingen om vervoer mee te delen. In deze inspiratiesessie gaan we in op de vraag hoe je succesvol een modal shift-traject opstart. Ook besteden we aandacht aan de nieuwe Modal Shift Vouchers die de Joint Corridor Off Road Zuid- Holland in samenwerking met evofenedex aan het bedrijfsleven in Zuid-Holland kan aanbieden.

Voor meer informatie klik hier.