01
Jul - 24

Deze bijeenkomst is geweest. U vindt de presentatie door op deze link te klikken.

GroentenFruit Huis en Provincie Zuid-Holland organiseren een interactieve sessie over de nieuwe spoorverbinding tussen Spanje, via Rotterdam, naar Scandinavië voor uw verse producten die dit najaar in gebruik genomen wordt op 1 juli.

Verse goederen zouden via het spoor vervoerd moeten worden omdat dit duurzamer, efficiënter, betrouwbaarder, veiliger, en vaak kosteneffectiever is. Treinen stoten minder CO2 uit, kunnen grote hoeveelheden goederen vervoeren zonder verkeersproblemen, hebben minder kans op ongevallen en diefstal, en bieden lagere transportkosten per eenheid.

De bijeenkomst neemt u mee in welke geavanceerde oplossingen mogelijk zijn voor het transporteren van verse producten van Zuid-Europa naar Noord-Europa met minimale impact op het milieu. En laat zien welke impact het geven van prioriteit aan goederentreinen boven passagierstreinen heeft op de manier waarop we goederen vervoeren kan veranderen. Er is geleerd van eerdere initiatieven van vers op het spoor en de nieuwe opzet heeft een betere risico-afweging en een realistische kans op kostenverlaging en snelheid.

Tijdens de interactieve sessie zullen een aantal presentaties en een rondetafelgesprek plaatsvinden waardoor duidelijk wordt waarom Fresh on Track interessant is voor u.

Aanmelden voor deze sessie kan hier. Registratie is mogelijk tot 30 juni a.s.

Tijd: maandag 1 juli 2024 van 12.00 tot 15.00 uur inclusief lunch

Locatie: Hortiversum Zoetermeer, Louis Pasteurlaan 6, 2719 Zoetermeer, Nederland.

Programma

12:00-12:45 Welkom met lunch

13:00 Aanvang bijeenkomst

Sprekers:

  • Matthijs Montsma – GroentenFruit Huis
  • Joris Cornelissen – Ministerie I&W
  • Gerard Wesseling – Provincie Zuid-Holland
  • Fred Lessing – Fresh Rail

14:30 afsluiting en napraten