ICT&Logistiek: De Rotterdam Corridor: Verminder wegkm!

Rotterdam Corridor
11
Nov - 21

Hoe bespaar je op wegkilometers en verduurzaam je binnenlands transport?

De Rotterdam Corridor: minder wegkilometers door samenwerking

  • Waar: ICT&Logistiek, Jaarbeurs Utrecht
  • Locatie: Theater 5
  • Tijdstip: 10: 00 – 11:00 uur.

De publieke opinie keert zich steeds feller tegen grootschalig gebruik van fossiele brandstoffen en de Nederlandse wegen dreigen weer vol te slibben. Als gevolg van de klimaatakkoorden van Parijs heeft de Nederlandse overheid heeft zich gecommitteerd aan een 30% vermindering van de kooldioxide-uitstoot voor het vervoer over land en over zee tegen 2030.

Mede hierdoor wordt de druk bij bedrijven opgevoerd om transport te verduurzamen én kondigde het aan om het vervoer van goederen over de weg extra te gaan belasten tegen 2023. Vervoersmodaliteiten zoals binnenvaart worden door overheid en bedrijfsleven gezien als duurzaam alternatief.

De Rotterdam Corridor biedt multimodale transportcorridors en haalt jaarlijks 60.000 trucks van de weg waardoor er jaarlijks 3.000 ton CO2 minder wordt uitgestoten. Deze transport samenwerking laat zien dat het op relatief korte afstand mogelijk is om succesvol vervoer van goederen via de binnenvaart te realiseren.

Wilt u meer weten over betrouwbare en snelle afwikkeling op de Maasvlakte terminals en hoe binnenvaart uw duurzaamheidsambities kunnen ondersteunen? Kom dan op 11 november naar de jaarbeurs Utrecht en volg het seminar “minder wegkilometers door samenwerking” op donderdag 11 november 10:00 uur bij de ICT en Logistiek Beurs.

Registreer je gratis:
Kom dan op 11 november naar de jaarbeurs Utrecht en volg het seminar “minder wegkilometers door samenwerking” op donderdag 11 november 10:00 uur bij de ICT en Logistiek Beurs.

Registreren