Modal Shift Tankcontainers

16
May - 24

De Provincie Zuid-Holland namens Joint Corridors Off Road Zuid-Holland, Evofenedex en Port of Rotterdam, nodigt u graag uit voor een interactieve sessie over de kansen voor het gebruik van betrouwbare, duurzame en veilige verbindingen per binnenvaart en spoor tussen Maasvlakte en Rotterdam Botlek/Stad en vanaf Rotterdam naar het achterland.

We laten u kennismaken met de ambitie voor duurzaam vervoer over water of spoor in het havengebied, bespreken kansen en uitdagingen voor het verschuiven van het vervoer van tankcontainers naar water/spoor, en geven praktijkvoorbeelden die aantonen dat de binnenvaart (o.a. de Rotterdam Corridor) betrouwbare alternatieven zijn voor wegvervoer. Daarnaast is er ruimte voor discussie over de kansen en knelpunten die u ondervindt in het containervervoer van en naar Rotterdam in de praktijk.

Tijdens de interactieve sessie zullen een aantal presentaties en een rondetafelgesprek plaatsvinden.

Let op: Dit is een persoonlijke uitnodiging op basis van uw expertise op dit gebied. Als zodanig is deze bijeenkomst alleen op uitnodiging. Registratie is mogelijk tot 12 mei. Vul hiernaast je gegevens in.

Tijd: donderdag 16-05-2024 van 9.30 uur – 11.30 uur.

Locatie: Huntsman Merseyweg 10, 3197 KG Botlek Rotterdam

Programma

09.30 – 09.45:   Welkom met koffie en thee;

09.45 – 11.30:   Seminar en discussie met sprekers zoals:

  • Sebastiaan van Dorsser Hutchison Port Europe intermodal en Ronald Stegeman Waalhaven group over de voordelen en kansen van de bestaande Rotterdam Corridor
  • Babiche van de Loo Joint Corridors Off Road Zuid Holland namens de Provincie Zuid-Holland over de verschillende instrumenten die beschikbaar zijn om een overstap naar een andere modaliteit mogelijk te maken
  • Arwen Korteweg Port of Rotterdam over de ambities en ontwikkelingen in het binnen het havengebied
  • Johan Wittekoek, Huntsman over kansen en uitdagingen voor de logistieke keten bij gebruik te maken van de binnenvaart.
  • Dennis Bossaert evofenedex specialist Vervoer gevaarlijke stoffen praat mee over de operationele vraagstukken bij modal shift projecten.

 

We hopen u daar te mogen verwelkomen!