MULTIMODAAL TRANSPORT EXPO

16
Mar - 23

Multimodaal Transport Expo biedt u de gelegenheid verladers, vervoerders, expediteurs en andere stakeholders uit de multimodale supply chain te ontmoeten. Daarnaast presenteren we een uitgebreid inhoudelijk programma, georganiseerd op maar liefst zes verschillende podia. Hier praten topsprekers uit de logistieke sector u bij over de laatste ontwikkelingen. Deelname aan dit evenement is gratis!

Joint Corridors Off-Road

Het programma Joint Corridor Off Road is gevraagd een inhoudelijke bijdrage aan de Expo te geven. Op de vloer hebben wij in de Topsector logistiek stage verschillende interactieve sessies. Het gaat om elkaar ontmoeten, groeten en ervaringen te delen. We doen dit met ons deelnemers in het programma bij de mainstaige, in de kennissessies en bij de workshops in de Topsector Logistieke Stage.

Hieronder volgt het schema waarop onderwerpen vanuit het Joint Corridor Off-Road programma worden besproken. Locatie: Topsector Logistiek Stage.

10.00 – 10.30 Direct digitaal = meer multimodaal
Eenvoudig, snel en efficiënt toepassen van voor-geïntegreerde digitale systemen op overslagterminals voor multimodale groei en productiviteitsverbetering in tijden van krapte. Kostbare en langdurende systeemintegraties behoren tot het verleden. Toonaangevende systeemleveranciers Collect-Go, Innotractor, Modality, Pharox en Sentors hebben met het programma Joint Systems for Joint Corridors Off-Road hun expertise en jarenlange praktijkervaring met overslagterminals gebundeld.
De ambitie is een totale voor-integratie van hun systemen, zodat deze direct toepasbaar zijn in de praktijk van elke multimodale transport operatie.
13.00 – 13.30 INSTAPPEN MAAR…EFFICIENT OVERSTAPPEN NAAR BINNENVAART
Overslag Terminal Bergambacht (OTB) biedt de mogelijkheid om containers over te slaan vanaf het water. Door de samen te werken met Danser Group en European GatewayServices (EGS) is het mogelijk om minimaal 3 keer per week een afvaart van en naar de Maasvlakte te realiseren. De transportbedrijven Stubbe, Zijderlaan, Koolwijk Polsbroek en Geodis maken succesvol gebruik van OTB om hun containers te vervoeren over water.  Dit heeft een potentiële besparing van ruim 7.000 ton CO2 en 3,5 miljoen wegkilometer. Hiermee neemt de bereikbaarheid en de verduurzaming in de regio toe.