FEESTELIJKE ONDERTEKENING VAN DE ROTTERDAM CORRIDOR & DE LIMBURG EXPRESS 2.0

17
May - 22

Bent u expediteur voor goederen van en naar Rotterdam? Dan bent u van harte uitgenodigd bij de officiële ondertekening van de Rotterdam Corridor en de Limburg Express.

Beide binnenvaartcorridors hebben een betrouwbare en snelle afhandeling bij de terminals in de Rotterdamse haven en zijn opgenomen in het Joint Corridors Off-Road Programma van de Topsector logistiek. Het doel van dit programma is om betrokken partijen samen te laten werken aan het opschalen en optimaliseren van de intermodale verbindingen. De onafhankelijke organisaties NewWays Zuid-Holland en LIOF helpen samen meer verladers en logistieke dienstverleners de overstap te maken naar intermodaal transport.

De Rotterdam Corridor vaart met een enorm volume in een vast vaarschema tussen de deepsea terminals en de terminals in de city. Door gebruik te maken van deze Corridor bespaart u CO2 en voorkomt u wachttijden op de terminals.

De Limburg Express is een samenwerking tussen de inland terminals Barge Terminal Born en Hutchison Ports Venlo. Zij hebben ervoor gekozen om de samenwerking te
intensiveren en meer vaste vaarschema’s tussen Rotterdam en Limburg aan te bieden aan verladers en vervoerders.

De provincies Zuid-Holland, Limburg en het Joint Corridors Off-Road programma van de Topsector Logistiek hebben gezamenlijk de ambitie uitgesproken om te werken aan een bereikbaar en duurzaam Nederland. Deze joint corridors zijn twee mooie voorbeelden die bijdragen aan deze doelstelling. Het streven van beide corridors is om nog meer containervolume aan te trekken. Op die manier worden er wegkilometers bespaard, wordt de uitstoot van CO2 flink gereduceerd en congestie verminderd. De officiële ingebruikname van bovengenoemde twee joint corridors willen wij graag samen met u vieren en omlijsten met een inhoudelijk programma.

Op dinsdagmiddag 17 mei 14.00 uur bent u van harte welkom bij het Havenbedrijf Rotterdam.

PROGRAMMA DINSDAGMIDDAG 17 MEI 2022 (onder leiding van Rob van Lieshout)

14.30 uur: Inloop
15.00 uur: Welkom en opening – Rob van Lieshout
15.15 uur: Uitleg Joint Corridors Off-Road – Wando Boeve, Topsector Logistiek

15.30 uur: De Rotterdam Corridor
Gedeputeerde Frederik Zevenbergen neemt u mee in het belang van de Rotterdam Corridor voor de Provincie Zuid-Holland. Met daarna een paneldiscussie met Ben Maelissa (Danser Group), Leo Ruijs (ECT/EGS) en Paul de Vries (DSV) over de toegevoegde waarde van de Rotterdam Corridor.

16.00 uur: De Limburg Express
Gedeputeerde Maarten van Gaans deelt met u de toegevoegde waarde van de Limburg Express voor de Provincie Limburg. Daarna gaan we in gesprek met Arthur Stokbroekx (Samsung Logistics), Jan Overdevest (Waalhaven Groep) en Matthijs van Doorn (Havenbedrijf Rotterdam) over het belang van efficiënt achterland transport.

16.30 uur: Ondertekening van de Joint Corridors door alle betrokken partijen.
17.00 uur: Afsluiting met een borrel